ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ
                                          «Η Καλοαγρίτισσα»  
                                     ΚΑΛΟΥ ΑΓΡΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

 
DSC02395abc

«Η Καλοαγρίτισσα» είναι ένας συνεταιρισμός που δημιουργήθηκε  το 2009 από τις γυναίκες του Καλού Αγρού  Δράμας.

DSC02396_1 DSC02302b

Η ιδέα προϋπήρχε εδώ και καιρό, περιμένοντας  τον κατάλληλο χρόνο και την ωριμότητα που απαιτείται για αυτό το δύσκολο εγχείρημα.
Με έντονο το συναίσθημα των παραδοσιακών καταβολών γυναίκες του χωριού συγκέντρωσαν τις παραδοσιακές συνταγές από τους Μικρασιάτες και Θρακιώτες πρόσφυγες προγόνους μας.
DSC02848

Με γνώμονα την ανάδειξη του διατροφικού μας πολιτισμού, ο συνεταιρισμός ξεκινησε την παραγωγή προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας, ασφαλών και κυρίως υγιεινών τροφών.
Πρώτος στόχος η αναβίωση και ανάδειξη των τοπικών προϊόντων του εύφορου και πλούσιου κάμπου μας.  
DSC02416_1 kyr_015 DSC03049_siko

Μέσα από τις πατροπαράδοτες συνταγές κυρίως με αγνά και φυσικά υλικά,  θα γνωρίσουμε στον κόσμο, τα νόστιμα χειροποίητα ζυμαρικά, τους ιδιαίτερους τραχανάδες  της περιοχής, γλυκά του κουταλιού φτιαγμένα με πολύ μεράκι και διάφορα εξαιρετικά λικέρ.
Ο επόμενος στόχος είναι να γίνει ποιο δυνατός ο συνεταιρισμός, να προσφέρει νέες θέσεις εργασίας, συμβάλλοντας στην καταπολέμηση της γυναικείας ανεργίας, δίνοντας  ένα μικρό συμπληρωματικό εισόδημα σε όσες περισσότερες οικογένειες μπορεί.
kyr_017 kyr_019

Ένα σημαντικό μέρος της παραγωγής και μεταποίησης θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια  να είναι από βιολογικά προϊόντα, τα οποία είτε θα καλλιεργούμε εδώ είτε θα προμηθευόμαστε από βιοκαλλιεργητές με πιστοποιημένα προϊόντα.
Οι πρώτοι πελάτες που θα απευθυνθούμε είναι κυρίως οι συντοπίτες μας οι οποίοι θα μπορούν να προμηθεύονται προϊόντα από το εργαστήριο.
Επίσης θα δώσουμε την δυνατότητα σε όσους ζούνε μακριά μας μαζί με όλους τους άλλους  φίλους να προμηθεύονται τις αγαπημένες γεύσεις τους και μέσα από το διαδίκτυο.  
Ο βασικός σκοπός μας είναι μαζί με τους άλλους γυναικείους συνεταιρισμούς να στρέψουμε το ενδιαφέρον του κόσμου σε μια ποιοτική διατροφή η οποία  χαρίζει υγεία και μακροζωία.