ΖΥΜΑΡΙΚΑ     zymarika

xilopita_n

Χυλοπίτες
Πως θα μπορούσε κανείς να διαχωρίσει την παράδοση από την μεσογειακή διατροφή ή και το αντίστροφο αφού και τα δυο σημαίνουν ένα και μοναδικό πράγμα την υγιεινή μας διατροφή. Τα ζυμαρικά είναι η βάση στην πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής και το κτίσιμο ενός γερού οργανισμού. Για αυτούς που ακόμα ψάχνουν πως  φτιάχνονται αγνές παραδοσιακές τροφές η «Καλοαγρίτισσα»  προτείνει τις παραδοσιακές χειροποίητες χυλοπίτες   με φρέσκο αγελαδινό γάλα, σταρένιο κίτρινο αλεύρι και σιμιγδάλι , χωριάτικα αυγά, φύλλο κομμένο λωρίδες στο χέρι. Πλήρες γεύμα πλούσιο σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά.

Συστατικά:Σκληρό αλεύρι ,γάλα, σιμιγδάλι, αυγά, αλάτι.
Βάρος καθαρο:500 γρ

xilopitaki

Χυλοπιτάκι

Η Καλοαγρίτισσα σας προτείνει το παραδοσιακο χυλοπιτάκι   με φρέσκο αγελαδινό γάλα, σταρένιο κίτρινο αλεύρι, σιμιγδάλι και χωριάτικα αυγά. Πλήρες γεύμα πλούσιο σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά για σας και τα παιδιά σας.

Συστατικά: Σκληρό αλεύρι ,γάλα, σιμιγδάλι, αυγά, αλάτι.
Βάρος καθαρο: 500 γρ

 

xilopita_n

Χυλοπίτες Νηστήσιμες

Υπέροχα ζυμαρικά κάνουν την διαφορά χάρις στις αγνές πρώτες ύλες από τις οποίες παρασκευαστήκαν όπως σταρένιο κίτρινο αλεύρι και  σιμιγδάλι που γίνονται χειροποίητα φύλλα,  κόβονται   λωρίδες στα χέρια της «Καλοαγρίτισσας» και σ΄ απογειώνουν με την γεύση τους.

Συστατικά: Aλεύρι σκληρό ,αλάτι.
Βάρος καθαρό: 500 γρ

spanaki

Χυλοπίτα με σπανάκι

Ένα ακόμα υπέροχο ζυμαρικό που κάνει την διαφορά χάρις στις αγνές πρώτες ύλες από τις οποίες παρασκευαστήκαν όπως σταρένιο κίτρινο αλεύρι και  φρέσκο σπανάκι στα χέρια της «Καλοαγρίτισσας» και σ΄ απογειώνουν με την γεύση τους.

Συστατικά: Aλεύρι σκληρό , σπανάκι, αλάτι.
Βάρος καθαρό: 500 γρ

xilopita_kour

Χυλοπίτες με κουρκουμά.


Η γνωστή και νόστιμη χυλοπίτα της Καλοαγρίτισσας τώρα  σε ένα πάντρεμα μαζί με τον βασιλιά των φαρμακευτικών βοτάνων της Ανατολής ένα από τα πιο ισχυρά θεραπευτικά τρόφιμα, τον κουρκουμά (turmeric) ή κιτρινόριζα, μας δίνει ένα νέο γευστικό προϊόν με όλα τα πλούσια στοιχεία του κουρκουμά  για μια θετική επίδραση στην συνολική υγεία αλλά και τις συγκεκριμένες παθησεις και ασθένειες .


Συστατικά:  Αλεύρι σίτου, κουρκουμας, νερό, αλάτι.
Βάρος καθαρο: 500 γρ

ivrista

Υβριστόν

Νόστιμα υπέροχα  ξεχωριστά ζυμαρικά χάρη στα αγνά υλικά αλλά και τις πατροπαράδοτες παραδοσιακές μας συνταγές. Αλεύρι και σιμιγδάλι μας δίνουν  απαλά φύλλα  ανοιγμένα στο χέρι, ένα πέρασμα από το σάτσι και οι «Καλοαγρίτισσες»  αφού τα κόψουν στο χέρι όπως και τις χυλοπίτες τα ψήνουν στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν. Ένα γρήγορο νόστιμο υγιεινό πιάτο στην κουζίνα σας.

Σημείωση: Οδηγίες παρασκευής στις συνταγές της «Καλοαγρίτισσας»

Συστατικά: Aλεύρι ,αλάτι.
Βάρος καθαρό: 500 γρ

 

siron

Συρών

Κομμάτι ψυχής από την παρακαταθήκη της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς και τον ποντιακό ελληνισμό.

Ζυμαρικό με σταρένιο αλεύρι που ζυμώνετε και πλάθετε με σεβασμό  στα χέρια της «Καλοαγρίτισσας», τυλίγετε σε φύλλο και κόβεται σε μικρά ρολά για να ψηθεί στο φούρνο μέχρι να κοκκινίσει. Ένα γρήγορο νόστιμο υγιεινό πιάτο στην κουζίνα σας.

Σημείωση: Οδηγίες παρασκευής στις συνταγές της «Καλοαγρίτισσας»

Συστατικά: Σκληρό αλεύρι ,αλάτι.
Βάρος καθαρό: 400 γρ

xilopita_ol

Χυλοπίτες ολικής άλεσης

 
Στα πλαίσια μια υγιεινής διατροφής, η Καλοαγρίτισσα  ετοίμασε και σας προσφέρει τα αγαπημένα μας ζυμαρικά, ακόμα πιο υγιεινά, αφού  προέρχονται από αλεύρι σίτου ολικής άλεσης 100%. Ζυμαρικά από διαλεκτά σιτηρά της Δραμινής  γης προϊόντα πλούσια σε  φυτικές ίνες που μπορούν να συμβάλλουν στην απώλεια βάρους αλλά και στην μείωση της χοληστερόλης, καθώς και στην πρόληψη από καρδιαγγειακά νοσήματα.


Συστατικά:  Αλεύρι σίτου 100% ολικής άλεσης, νερό, αλάτι.
Βάρος καθαρο: 500 γρ

 


 

 

xilopita_z

Χυλοπίτα Ολικής Άλεσης Δίκκοκου σιταριού

       Παραδοσιακά ζυμαρικά, υγιεινές τροφές, στον Καλό Αγρό Δράμας. Με το μεράκι και τη γνώση της Καλοαγρίτισσας, χωρίς τη χρήση πρόσθετων, παράγουμε και σας προσφέρουμε μια μεγάλη ποικιλία από ζυμαρικά, παραδοσιακά, με γνώμονα πάντα τη σωστή και υγιεινή διατροφή.

Συστατικά: Αλεύρι 100% ολικής άλεσης  του Δίκκοκου σιταριού Triticum dicoccum, Νερό, Αλάτι.
Βαρος καθαρό : 500 γρ


 


DSC03389a_FILLA_PITAS

Φύλλα πίτας ψημένα στο Σάτσι

Χειροποίητα φύλλα ψημένα στο σάτσι για τις δικες σας σπιτικές τυρόπιτες, σπανακόπιτες,  πρασόπιτες,  κρεατόπιτες και ότι άλλο βάζει η φαντασία και η αγάπη για την κουζίνα και τους αγαπημένους σας.  Προψημένα φύλλα με αγνά υλικά που θα κάνουν την ζωή σας πολύ πιο εύκολη άλλα και πολύ πιο νόστιμη.

Σημείωση: Οδηγίες παρασκευής πίτας στις συνταγές της «Καλοαγρίτισσας»

Συστατικά: Σκληρο αλεύρι, αλάτι.
Βάρος καθαρό: 650 γρ τεμάχια 7

Καλοαγρίτισσα Βίντεο

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Τηλ.: 2521096500