ΤΡΑΧΑΝΑΔΕΣ

traxanades

mikrasiatikos

Τραχανάς Μικρασιάτικος (ξινός)
Όταν η γεύση παντρεύεται με  την ευλογημένη ποικιλία των τοπικών πρώτων υλών και τις επιρροές από την Μικρασιάτικη παράδοση μας, τότε γεννιέται αυτός ο ιδιαίτερος τραχανάς. Με αγνό αγελαδινό γάλα που γίνεται στα επιδέξια χέρια της «Καλοαγρίτισσας» ξινό γιαούρτι  και ψήνεται αργά στην φωτιά, με ψιλοσπασμένο σιτάρι, το κορκότο, κόβεται σε χούφτες  και στεγνώνει για να μας δώσει ένα υγιεινό γευστικό πιάτο και μια στροφή προς την ποιότητα. Ήταν το αγαπημένο  Κυριακάτικο μενού όλης της οικογένειας γιατί συνήθως περιείχε κοτόπουλο ή κόκορα.

Συστατικά: Γιαούρτι αγελαδινό, κορκότο, αλάτι.
Βάρος καθαρό: συσκευασία 1000 & 500 γρ

galatenios

Τραχανάς θρακιώτικος γαλατένιος (γλυκός)
Ο τραχανάς είναι βασικό ζυμαρικό της πραγματικά ευλογημένης ελληνικής κουζίνας. Επειδή οι γεύσεις για την «Καλοαγρίτισσα» είναι παράδοση και ανακαλούν  μνήμες από τις πατρίδες και ιδιαίτερα  Θράκη οι γεύσεις  με επιρροές από την Θρακιώτικη κουζίνα και η αυθεντικότητα των αγνών υλικών είναι για μας μια ξεχωριστή τελετουργία.  Οι λάτρεις των παραδοσιακών γεύσεων  θα απολαύσουν   αυτό τον σπιτικό, χειροποίητο,  χωριάτικο τραχανά.

Με αγνό σκληρό σταρένιο αλεύρι, σιμιγδάλι και αγελαδινό γάλα αφού ζυμωθεί τρίβετε στη σήτα με το χέρι για να κοπεί σε μικρά τρίματα ζύμης που θα στεγνώσουν στο εργαστήριο της Καλοαγρίτισσας και θα προσφέρουν ένα υγιεινό απολαυστικό πλήρες γεύμα , πλούσιο σε ενέργεια, βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες.

Συστατικά: Αλεύρι σκληρό, γάλα, σιμιγδάλι, αλάτι.
Βάρος καθαρό: συσκευασία 1000 & 500 γρ

giaourtenios

Τραχανάς Θρακιώτικος γιαουρτένος (ξινός)
Ο τραχανάς είναι βασικό ζυμαρικό της πραγματικά ευλογημένης ελληνικής κουζίνας. Επειδή οι γεύσεις για την «Καλοαγρίτισσα» είναι παράδοση και ανακαλούν  μνήμες από τις πατρίδες και ιδιαίτερα  την Θράκη, οι γεύσεις  με επιρροές από την Θρακιώτικη κουζίνα και η αυθεντικότητα των αγνών υλικών είναι για μας μια ξεχωριστή τελετουργία.  Οι λάτρεις των παραδοσιακών γεύσεων  θα απολαύσουν   αυτό τον σπιτικό, χειροποίητο,  χωριάτικο τραχανά. Με αγνό σκληρό σταρένιο αλεύρι, σιμιγδάλι, αγνό αγελαδινό πλήρες γάλα που γίνεται γιαούρτη  και το αφήνουμε να ξινίσει, αφού ζυμωθεί, τρίβετε στη σήτα με το χέρι, για να κοπεί σε μικρά τρίματα ζύμης, που θα στεγνώσουν στο εργαστήριο της Καλοαγρίτισσας και θα προσφέρουν ένα υγιεινό απολαυστικό πλήρες γεύμα , πλούσιο σε ενέργεια, βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες.

Συστατικά: Αλεύρι σκληρό, γιαούρτι, σιμιγδάλι, ξινή μαγιά, αλάτι.
Βάρος καθαρό: συσκευασία 1000 & 500 γρ

nistisimos

Τραχανάς Θρακιώτικος νηστήσιμος
Επειδή οι γεύσεις για την «Καλοαγρίτισσα» είναι παράδοση και ανακαλούν  μνήμες από τις πατρίδες και η αυθεντικότητα των αγνών υλικών είναι μια ξεχωριστή τελετουργία,  οι λάτρεις των παραδοσιακών γεύσεων  θα εκτιμήσουν υπέρ του δέοντος  αυτό τον σπιτικό, χειροποίητο,  χωριάτικο τραχανά. Με βάση  το σταρένιο αλεύρι , το σταρένιο σιμιγδάλι και  τα φρέσκα λαχανικά όπως:  Ντομάτα, Πιπεριές πράσινες , Φλωρίνης  και λίγη καυτερή, Καρότο , Κολοκύθι κόκκινο γλυκό, Κρεμμύδι, Σουσάμι και Ξινή μαγιά, μας δίνουν ένα υγιεινό απολαυστικό πλήρες γεύμα , πλούσιο σε ενέργεια, βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες.

Συστατικά: Αλεύρι σκληρό, σιμιγδάλι, πιπεριά, ντομάτα, σουσάμι, κολοκύθι, καρότο, κρεμμύδι, ξινή μαγιά, αλάτι.
Βάρος καθαρό: συσκευασία 1000 & 500 γρ


  e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Τηλ.: 2521096500